Overslaan en naar de inhoud gaan

Olivier Thibaut

Olivier is Senior Expert Technology en Manager van het laboratorium. Hij coördineert de verschillende activiteiten van het labo zijnde de proeven op multifuel toestellen, de odorisatie testen in situ en de controle op marktconformiteit van toestellen op vraag van de overheid. Tevens brengt hij de werknemers en leden van Gas.be de nodige expertise bij omtrent binnenhuisinstallaties op gas, toestellen voor gasvormige, vloeibare en vaste brandstoffen, meetmethodes en -technieken en de nationale en Europese normen, wetten en reglementeringen. Ook vertegenwoordigt Olivier de belangen van de gassector en de toepassingen ervan bij de betrokken partijen.

 

Paulette Grinaert

Paulette kwam in juni 2004 in het team van Gas.be. Sinds kort beheert ze het administratieve luik van het laboratorium.

"Elke opdracht die aan het lab wordt toevertrouwd brengt de nodige administratie met zich mee. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat alle gegevens correct ingevuld worden en dat de documenten nadien bij de juiste mensen terecht komen."

 

Eric Geerts

Eric is sinds 2002 actief bij Gas.be. Hij staat aan het hoofd van het laboratorium van Gas.be en is verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer en de opvolging van de dossiers naar de klanten.

"Om onze klanten optimaal te kunnen servicen, is het essentieel dat ik goed op de hoogte blijf van de laatste nieuwe technologieën en reglementeringen in de gassector. Ik doe al het mogelijke om solide oplossingen aan te bieden waar onze klanten op kunnen vertrouwen."

 

Luc Mahieu

Met meer dan 35 jaar ervaring is Luc de meest ervaren medewerker van het lab. Hij geeft zijn ervaring als technicus graag door aan zijn jongere collega's. Samen met Geert De Sutter voert hij uiteenlopende tests uit op de installaties om te controleren of ze aan de Europese normen voldoen. Op vraag van de FOD Economie voert hij ook marktonderzoeken uit.

Rudy Debruyn

Rudy is specialist op vlak van kooktoestellen en werkt ook op alle hoge temperatuursproeven waar we de weerstand testen van gas toebehoren.

"Tegenwoordig bestaat mijn voornaamste uitdaging eruit om de nieuwe procedures op te volgen die meespelen in het kader van de 'Quality Assurance' kwaliteitsbescherming."

 

Geert De Sutter

Geert is een technicus in hart en nieren. Hij werkt sinds 2009 voor het lab en onderwerpt de installaties op gas aan een hele reeks tests om te controleren of ze conform de Europese regelgeving zijn. Hiernaast staat Geert ook in voor alle proeven op houtkachels en haarden.

"De normen en de technologieën evolueren bijzonder snel. Ik verruim voortdurend mijn kennis om op de hoogte te blijven."

 

Gaëtan Willemaers

Gaëtan werkt als technicus voor de Odoris-dienst van het laboratorium.

"Ik analyseer het odorisatieniveau van het aardgas binnen het Belgische Netwerk en analyseer het geurpercentage dat aan aardgas wordt toegevoegd op het netwerk. Mijn belangrijkste uitdaging? De gebruikte technieken uitbreiden om een optimale dienstverlening te kunnen blijven bieden."

Contact